Centar za stručno usavršavanje Šabac

Centar za stručno usavršavanje Šabac

  • Adresa:
  • Nikole Tesle 1A
  • 15000, Šabac
  • Telefon:
  • +381 15 391 599
  • Website:
  • csusabac.rs
Pošaljite upit

Centar za stručno usavršavanje Šabac, nastao je kao rezultat projekta Stručnog usavršavanja obrazovnog kadra (Professional Development Project - PDP), zahvaljujući Memorandumu o razumevanju, potpisanom 24. jula 2003. između vlada Švajcarske - Agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Republike Srbije - Ministarstva prosvete.

Resursi CSU Šabac

Predavačima i ostalim korisnicima Regionalnog centra na raspolaganju je oko 500 m2 prostora u kome se između ostalog nalazi:

1) Kongresna sala sa 100 mesta; klimatizovana, sa ugrađenim ozvučenjem, računarom, wireless internetom i projektorom.

2) Učionica sa 36 mesta. Klimatizovana, sa wireless internetom, računarom, projektorom, ozvučenjem.

3) Multimedijalna učionica sa 19 savremenih, umreženih računara, klimatizovana, sa wireless internetom, projektorom, ozvučenjem.

4) Resursni centar 50 mesta, raspolaže sa velikim brojem naslova stručne i ostale literature, takođe poseduje računar sa brzom internet vezom i projektorom, klimatizovan, sa ozvučenjem.

U trenucima predaha učesnicima je na raspolaganju izuzetno prijatan ambijent kafeterije i hola kao mesta za odmor i druženje. U sklopu centra je obezbeđen i prostor za obedovanje, kao i organizacija keteringa.

Objekat je u potpunosti prilagođen i za osobe sa posebnim potrebama.

U okviru Centra za stručno usavršavanje nalazi se i prvi Park nauke. Sadržaji su takvi da postoje naučne poslastice za sve uzraste, počev od najmlađih u vrtićima koji mogu da upoznaju planetu Zemlјu, merenje vremena i vremenskih prilika, a stariji će se podsetiti meridijana, refleksije zvuka, kristalnih struktura, replikacije DNK. Sada uz njega stoji još 27 instalacija – od edukativne fontane, preko paraboličnih zvučnih ogledala pomoću kojih se može čuti šaputanje na udalјenosti od 20 metara, Nјutnovog klatna, modela DNK, kristalne rešetetke, solarnog panela, sata u kome posetioci glume kazalјku, meteorološke stanice, Griničkog meridijana, modela kuhinjske soli – a uz njih i 27 naučnih tabli za objašnjenja.

Pozivamo sve učitelјe, nastavnike, profesore fizike, geografije, biologije, matematike, otvorene za saradnju i zainteresovane za savremene metode učenja, da dođu u ovaj unikatni Park i posmatraju kako njihovi učenici napreduju u razmišlјanju i razumevanju prirodnih nauka.

www.facebook.com/csu.sabac.7

www.youtube.com/user/CSUSabac


rcsabac@gmail.com

  • Statistika:
  • Datum upisa: 06.05.2015
  • Datum ažuriranja: