Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank

Pošaljite upit

Raiffeisen banka a.d. Beograd je jedna od vodećih banaka u Srbiji po svim ključnim kriterijumima. Svoje poslovanje u Srbiji je započela 2001. godine, kao prva domaća banka osnovana sa 100% stranim kapitalom.

Raiffeisen banka je članica Raiffeisen Bank Internationala (RBI), jedne od najvećih bankarskih grupacija u centralnoj i istočnoj Evropi i deo je RZB grupacije. RBI je vodeća privredna i investiciona banka u Austriji.

Kao univerzalna banka, Raiffeisen banka pruža sve vrste bankarskih usluga u skladu sa zapadnim standardima, imajući razumevanja za specifičnosti na domaćem bankarskom tržištu. Banka svoje aktivnosti razvija u tri važna segmenta: poslovanje sa privredom, poslovanje sa stanovništvom, segment sredstava i investicionog bankarstva.

Dokaz poslovnog uspeha su i brojne nagrade renomiranih međunarodnih finansijskih časopisa koje je banka primila tokom proteklih godina: Euromoney, The Banker, Global Finance i Finance Central Europe.

Pored toga što postiže vrhunske poslovne rezultate, Raiffeisen banka se, takođe, od samog početka trudi da odgovornim društvenim delovanjem i donacijama doprinese zajednici u kojoj radi. Banka je do sada obezbedila podršku brojnim institucijama i pojedincima kojima je pomoć bila najpotrebnija.

Raiffeisen Bank International AG (RBI) svojim matičnim tržištem smatra kako Austriju, gde je vodeća privredna i investiciona banka, tako i srednju i istočnu Evropu. Na ovom području RBI rukovodi gustom mrežom ogranaka, kao i nizom drugih specijalizovanih institucija koje pružaju finansijske usluge na 15 tržišta u domenima kao što su lizing, upravljanje sredstvima i pripajanja i akvizicije.

RBI je jedina austrijska banka koja je prisutna u svetskim finansijskim centrima i u Aziji, još jednom geografskom fokusu grupacije.

Ukupno oko 56.000 zaposlenih uslužuje oko 14,6 miliona klijenata u preko 2.900 poslovnica, od kojih se većina nalazi na području srednje i istočne Evrope.

RBI je potpuno konsolidovan ogranak Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB). RZB u indirektnom vlasništvu drži oko 60,7% deonica, a ostatak je u slobodnoj prodaji. Akcije RBI listirane su na Bečkoj berzi. RZB je centralna institucija austrijske Raiffeisen bankarske grupacije, najveće bankarske grupe u zemlji, a istovremeno je i centrala celokupne RZB grupacije, uključujući i RBI.

U 2013. godini RBI je nastavio da niže uspehe, osvojivši tri priznanja od strane vodećih finansijskih časopisa “Global Finance”, “EMEA Finance” i “The Banker”. Banka je ove nagrade dobila za svoje strateško pozicioniranje, ostvarene rezultate i širok spektar proizvoda i usluga za kompanije i fizička lica u srednjoj i istočnoj Evropi.

  • Statistika:
  • Datum upisa: 12.02.2010
  • Datum ažuriranja: