prethodna
Addiko Bank
Addiko Bank
sledeća
Raiffeisen Future
Raiffeisen Future

API Bank a.d. Beograd

API Bank a.d. Beograd

Pošaljite upit

API Bank a.d. Beograd nastala je prodajom VTB Banke a.d. Beograd ruskom investitoru Andreju Šljahovoju u julu 2018. godine. Nakon prodaje, banka više nije deo VTB Grupe, čije je sedište u Sankt Petersburgu u Rusiji.

Novi vlasnik banke g. Šljahovoj je poreklom sa Dalekog istoka Rusije, iz grada Habarovska, i ima bogato iskustvo u oblasti bankarstva i finansijskih usluga. G. Šljahovoj je takođe poznati preduzenik u Rusiji, a iza sebe ima odlične rezultate na projektima u oblasti nekretnina i poljoprivrede.

Šljahovoj predstavlja Rusku Federaciju na više međunarodnih bankarskih foruma, i član je Udruženja regionalnih banaka Rusije, u okviru koga pruža savetodavnu i menadžersku podršku projektima Vlade Ruske Federacije koji su usmereni na razvoj regiona Dalekog istoka Rusije, a takođe poseduje titulu počasnog ekonomiste koju dodeljuje ruski predsednik.

U isto vreme, g. Šljahovoj primetio je značajne prilike na evropskom bankarskom tržištu i veruje da može da iskoristi svoje bankarsko iskustvo tako što će izgraditi prepoznatljivost brenda API Bank u Centralnoj Evropi.

Novo ime banke predstavlja njeno novo lice i viziju za budućnost. Naziv i oznaka banke simbolizuju konstantan rast i razvoj koji je u isto vreme tehnološki ali i organski. On odražava digitalnu sredinu u kojoj živimo i predstavlja viziju budućnosti akcionara. Digitalno bankarstvo i primena najnovijih finansijskih tehnologija biće ključni elementi u razvoju strategije banke. API Bank će svojim klijentima pružati digitalna rešenja koja su bezbedna i lako se koriste.

API Bank će nastaviti da pruža izvanrednu uslugu malim i srednjim preduzećima i biće prvi izbor klijenata pojedinaca koji traže personalizovan pristup i odličan korisnički servis.

Naši zaposleni su najvažniji resurs banke. Sa diplomama vodećih univerziteta u Srbiji i EU i praktičnim i temeljnim iskustvom u industriji bankarskih usluga i dobrim poznanjem srpskog, engleskog a često i ruskog, oni svakodnevno pomažu klijentima sa najzahtevnijim poslovima.

  • Statistika:
  • Datum upisa: 27.01.2010
  • Datum ažuriranja: 12.01.2021