API Bank a.d. Beograd

API Bank a.d. Beograd

Pošaljite upit

API Bank a.d. Beograd nastala je prodajom VTB Banke a.d. Beograd ruskom investitoru Andreju Šljahovoju u julu 2018. godine. Nakon prodaje, banka više nije deo VTB Grupe, čije je sedište u Sankt Petersburgu u Rusiji.

Novi vlasnik banke g. Šljahovoj je poreklom sa Dalekog istoka Rusije, iz grada Habarovska, i ima bogato iskustvo u oblasti bankarstva i finansijskih usluga. G. Šljahovoj je takođe poznati preduzenik u Rusiji, a iza sebe ima odlične rezultate na projektima u oblasti nekretnina i poljoprivrede.

Šljahovoj predstavlja Rusku Federaciju na više međunarodnih bankarskih foruma, i član je Udruženja regionalnih banaka Rusije, u okviru koga pruža savetodavnu i menadžersku podršku projektima Vlade Ruske Federacije koji su usmereni na razvoj regiona Dalekog istoka Rusije, a takođe poseduje titulu počasnog ekonomiste koju dodeljuje ruski predsednik.

U isto vreme, g. Šljahovoj primetio je značajne prilike na evropskom bankarskom tržištu i veruje da može da iskoristi svoje bankarsko iskustvo tako što će izgraditi prepoznatljivost brenda API Bank u Centralnoj Evropi.

Novo ime banke predstavlja njeno novo lice i viziju za budućnost. Naziv i oznaka banke simbolizuju konstantan rast i razvoj koji je u isto vreme tehnološki ali i organski. On odražava digitalnu sredinu u kojoj živimo i predstavlja viziju budućnosti akcionara. Digitalno bankarstvo i primena najnovijih finansijskih tehnologija biće ključni elementi u razvoju strategije banke. API Bank će svojim klijentima pružati digitalna rešenja koja su bezbedna i lako se koriste.

API Bank će nastaviti da pruža izvanrednu uslugu malim i srednjim preduzećima i biće prvi izbor klijenata pojedinaca koji traže personalizovan pristup i odličan korisnički servis.

Naši zaposleni su najvažniji resurs banke. Sa diplomama vodećih univerziteta u Srbiji i EU i praktičnim i temeljnim iskustvom u industriji bankarskih usluga i dobrim poznanjem srpskog, engleskog a često i ruskog, oni svakodnevno pomažu klijentima sa najzahtevnijim poslovima.

  • Statistika:
  • Datum upisa: 27.01.2010
  • Datum ažuriranja: