Osnovna škola Savremena

Osnovna škola Savremena

Pošaljite upit

Savremena osnovna škola nastala je na temeljima Savremene gimnazije i International School Savremene, sa akreditacijom Ministarstva prosvete Republike Srbije i Univerziteta u Kembridžu. Predstavlja sintezu iskustava i najboljih praksi iz ovih škola, prilagođenih osnovcima i obogaćenih najnovijim metodičkim pristupima u razvoju ličnosti i obrazovanju najmlađih.

Spoj nacionalnog i Cambridge školovanja, podsticajno okruženje i razvoj višestruke inteligencije deteta, školovanje na srpskom i engleskom, posvećeni učitelji i personalizovana nastava, savremena tehnologija kao podrška edukaciji i bogat vannastavni program neki su od sadržaja koji Savremenu čine najsavremenijom osnovnom školom u regionu.

Savremena osnovna škola je smeštena u atraktivnom delu Novog Beograda i opremljena je po najsavremenijim svetskim standardima. Učenici provode vreme u svetlim učionicama sa anatomskim node stolicama i fleksibilnim rasporedom sedenja, u modernom centru za učenje, odlično opremljenoj biblioteci, prostranom dvorištu za zdravo odrastanje ili na multifunkcionalnim terenima za fudbal, košarku, rukomet i slično.

Školovanje se izvodi kroz dva programa: Nacionalni ili Kombinovani, koji predstavlja spoj najboljeg nacionalnog i prestižnog Cambridge obrazovanja. Nastava na Kombinovanom programu izvodi se jednim delom na engleskom jeziku, što učenicima omogućava da od malih nogu ovladaju engleskim jezikom.

Savremena se od drugih osnovnih škola još razlikuje i po personalizovanom pristupu, koji je skrojen prema interesovanjima, talentima i sposobnostima svakog deteta. Posvećeni učitelji i nastavnici Savremene osnovne škole prilagođavaju pristup svakom učeniku u skladu sa njegovim potrebama i talentima.

U nastavi se koristi najsavremenija edukativna tehnologija, ali isključivo uz nadzor učitelja i nastavnika, kako bi se deca usmerila na pozitivne i korisne strane tehnologije i tako naučila da je odgovorno koriste. Umesto pasivni konzumenti, učenici Savremene postaju inventivni kreatori.

Učenje na taj način postaje zanimljivije i efikasnije, a učenici razvijaju ključne veštine za akademski i profesionalni uspeh u 21. veku: digitalnu pismenost, logičko i kritičko razmišljanje, sposobnost rešavanja problema i timskog rada.

Savremena osnovna škola jedina u Srbiji primenjuje koncept razvoja višestruke inteligencije. Čuveni psiholog sa Harvarda Hauard Gardner ustanovio je da postoji čak osam vrsta inteligencije (prirodna, interpersonalna, logičko-matematička, prostorna, muzička, telesna, jezička, refleksivna) i da je kod svakog deteta neka od njih izraženija. Za maksimalne rezultate potrebno je detetu plasirati sadržaje na odgovarajući način i stimulisati razvoj svih vrsta inteligencija, na šta je u Savremenoj stavljen poseban akcenat.

Na zahtev roditelja, mlađi osnovci imaju dodatne aktivnosti pre i posle nastave: mogu da pohađaju dodatne časove, rade domaći uz nadzor učitelja, gledaju edukativne filmove, rešavaju kvizove ili imaju sadržajan odmor u dvorištu. Učenicima su na raspolaganju i raznovrsne sekcije i radionice na kojima mogu da razvijaju svoje talente i ostvare pun potencijal.

  • Statistika:
  • Datum upisa: 24.04.2019
  • Datum ažuriranja: