Ambasada Alžira

Ambasada Alžira

Pošaljite upit

Zadovoljstvo mi je što imam priliku da se obratim vama, dragi sunarodnici i drage sunarodnice, dragi prijatelji Alžira kao i svima onima koji će posetiti ovaj sajt jer ih moja zemlja interesuje kako bih vas obavestio o mom dolasku u Beograd kao i o tome da sam 4. marta 2015. predao pisma Predsedniku Republike Serbije, G.Tomislavu Nikoliću koja me akredituju za Ambasadora Alžira u Republici Srbiji.

Kao što vam je poznato, odnosi koje naša zemlja ima sa Srbijom satkani su u vreme borbe za nacionalno oslobođenje koju je vodio naš narod, našavši u bivšoj Jugoslaviji dragocen oslonac sjajno oličen u liku srpskog snimatelja Stevana Labudovića, čije je delo doprinelo da svet kroz fotografiju i filmske kadrove spozna stvarnost oslobodilačke borbe koju je vodio alžirski narod.

Na tom prijateljstvu, koje je dodatno učvršćeno posle sticanja nezavisnosti, i danas se temelji raznovrsna saradnja koja se kontinuirano razvija, prilagođavajući se reformama koje se sprovode u obe zemlje i promenama kroz koje prolazi svet u kome živimo.

Postoje međutim veliki potencijali koje tek treba razvijati kao i mogućnosti za investiranje koje tek treba istražiti, te stoga uveravam privrednike iz obe zemlje da ćemo im i ambasada i ja lično, biti na raspolaganju radi pružanja potrebne podrške.

U svakom slučaju, Alžir zemlja na raskršću civilizacija, zemlja bogate istorije, o čemu svedoče mnogobrojni arheološki lokaliteti od kojih su pojedini upisani na listu kulturne baštine čovečanstva, vas poziva na putovanje od obala Sredozemlja, sa kojih se ona širom otvara prema svetu i na kojima su se preplitale mnoge civilizacije, do Sahare u kojoj se nalaze afrički koreni Alžira i koja služi kao inspiracija slikarima, pesnicima i piscima.

Pozivajući vas da posetite ovu stranicu, za koju ću se pobrinuti da vam pruži i korisne i aktuelne informacije, ostajem otvoren za vaše predloge i stojim na raspolaganju da odgovorim na vaša moguća pitanja.

Dobrodošli na internet stranicu Ambasade Alžira u Srbiji!

Abdelhamid Šebšub, Ambasador

  • Statistika:
  • Datum upisa: 29.05.2009
  • Datum ažuriranja: