EUnet d.o.o.

EUnet d.o.o.

  • Adresa:
  • Milentija Popovića 9
  • 11070, Beograd
  • Telefon:
  • +381 11 3010 500
    +381 11 3112 551
  • Radno vreme:
  • Pon-Pet 08:30-16:30h
  • Website:
  • https://www.eunethosting.com
Pošaljite upit

EUnet je prvi provajder usluga povezivanja na Internet u Srbiji i Crnoj Gori koji danas ima preko 20.000 zadovoljnih korisnika. EUnet Yugoslavia je počeo sa radom 1995. godine kroz partnerstvo sa kompanijom EUnet International, tada vodećim evropskim internet operaterom.

Početkom 2015.godine, završena je akvizicija kojom je Eunet, lider u pružanju hosting i cloud servisa, postao deo United Grupe u kojoj se nalazi i SBB, vodeći kablovski operator u Srbiji. Zahvaljujući integraciji korisnicima je ponuđena još bolja usluga i objedinjena ponuda informaciono-komunikacionih rešenja SBB-a i Euneta.
Danas je EUnet pre svega specijalizovan za razvoj i primenu Cloud tehnologije, kao i za dizajn i konsultacije pri kreiranju specifičnih rešenja za svakog pojedinačnog klijenta, o kojima brine veliki broj sertifikovanih inženjera.

EUnet prednosti
- kvalitet, pouzdanost i kompletnost ponude internet usluga - potpuna i raznovrsna rešenja za povezivanje, prezentovanje i poslovanje na Internetu
- stručan tim inženjera i programera sa dugogodišnjim iskustvom, posvećenih pružanju profesionalnih hosting usluga, razvoju core business softvera i informatičkih rešenja
- vrhunska mrežna oprema, serveri i storidži (Cisco, Juniper, HP, Dell, Supermicro, IBM, APC)
- Tier-3 Data centri u Beogradu i Londonu na više lokacija
- partnerski odnosi sa vodećim telekomunikacionim operaterima u Evropi i vodećim svetskim firmama u oblasti informacionih tehnologija
- različiti nivoi podrške u skladu sa zahtevima korisnika.

U korak s vremenom
EUnet d.o.o. ide u korak sa svetskim trendovima i prati potrebe velikih IT kompanija gde su virtuelizacija, optimizacija i rast uskladištenih podataka trenutno najviši prioritet. CA Technologies AppLogic Cloud rešenja kao i Windows Cloud na Hyper-V platformi, koje nudi kompanija EUnet, predstavljaju idealan pristup u organizaciji, upravljanju i obezbeđivanju potrebne IT infrastrukture za poslovanje svake kompanije.

EUnet cloud platforma predstavlja idealno rešenje za implementaciju najsloženijih poslovno-informacionih sisitema. Takođe, nudimo veliki broj već pripremljenih Cloud aplikacija, po SaaS modelu, koji omogućavaju jednostavnu i brzu poslovnu komunikaciju sa partnerima, klijentima, kupcima, dobavljačima i zaposlenima, bez ulaganja u hardver i održavanje.

Za EUnet, kao uspešnog ISP-a, od najveće važnosti je da serveri i servisi klijenata budu dostupni na Internetu u svakom trenutku, 24 časa dnevno, 365 dana u godini. Kvalitet usluge i visoku dostupnost garantuje veći broj profesionalnih data centara širom sveta i nekoliko nezavisnih autonomnih sistema. Okosnica sistema je smeštena u 4 Data centra u Beogradu i dva u Londonu . Za potrebe i po želji korisnika moguće je izgraditi čvorište u bilo kom data centru u svetu i ostvariti veze ka željenim mrežama.

Nudimo različite hosting usluge i napredne servise, među kojima su:
- Cloud hosting usluge bazirane na Linux-u
- Cloud hosting usluge bazirane na Hyper-V Platformi,
- usluge dizajna sistema, inženjerske i konsultantske usluge,
- zakup profesionalnih namenskih servera,
- održavanje i podrška za Cloud platformu,
- usluge održavanja sistema i virutelnih data centara sirom sveta,
- iznajmljivanje prostora za kolokaciju opreme korisnika,
- brojne SaaS aplikacije,
- razvoj softvera,
- Linux i Windows web hosting.

Korisnici naših usluga dobijaju podršku za maksimalnu kontrolu u pogledu funkcionalnosti servera i instaliranih aplikacija, a svu potrebnu infrastrukturu i internet kapacitete obezbeđuje EUnet.

Sva EUnet čvorišta realizovana su korišćenjem opreme renomiranih proizvodjača Cisco, Juniper, HP, Dell, Supermicro, IBM, APC i mnogi drugi. Veze između EUnet data centara kao i veze ka globalnim i lokalnim Internet provajderima realizovane su optickim kablovima, a korisnicima pružamo širok spektar brzina (100Mbps, n x 100Mbps, 1Gbps, n x 1Gbps, 10Gbps i n x 10Gbps). EUnet korisnici imaju mogućnost da koriste usluge u jednom ili više data centara istovremeno, uz mogućnost veza ka internetu, veza ka lokanim internet provajderima, veza ka lokalnim kabl operaterima i veza ka sopstvenim lokacijama.

Veliki broj sertifikovanih inženjera, bogato višegodišnje iskustvo u konfigurisanju Internet i Intranet rešenja i preko 20.000 zadovoljnih hosting korisnika među kojima su najveće institucije i kompanije iz Srbije i regiona, najbolja su preporuka kod izbora profesionalnog hosting partnera.

  • Statistika:
  • Datum upisa: 01.01.2005
  • Datum ažuriranja: