Kuća Sunca d.o.o.

Kuća Sunca d.o.o.

Kuća Sunca d.o.o.

  • Adresa:
  • Obrenovacki drum 5
  • 11030, Beograd
  • Telefon:
  • +381 11 2543 946
    +381 63 7202 266
    +381 63 372 475
  • Radno vreme:
  • 08-20h
Pošaljite upit

Kuca Sunca d.o.o. sa sedistem u Beogradu, Obrenovacki drum broj 5, nadomak Ade Ciganlije omiljenog izletista Beogradjana.

Kuca Sunca d.o.o je osnovana 2007. godine sa ciljem da promovise neophodnost primene sistema koji podrzavaju obnovljive izvore energije, i to, solarnu energiju, geotermalnu energiju, energiju vetra, energiju dobijenu iz biomase.

Potencijalnim klijentima osim projektovanja nudimo mogucnost kupovine, montaze i servisa:
- solarnih sistema (solarna energija)
- toplotnih pumpi (geotermalne energije)
- kotlova na pelet (biomasa)

Osim obnovljivih izvora energije u mogucnosti smo da vam ponudimo kotlove (gasne, elektricne, kotlove na cvrsto gorivo) i ostalu opremu za grejanje renomiranih svetskih proizvidjaca.

Kao pioniri u ovoj oblasti Kuca Sunca je predvidjena da preraste u centar za edukovanje, primenu i pruzanju informacija u vezi obnovljivih izvora energije kako bi time doprineli povecanju svesti oko ustede energije i odrzivog razvoja.

U sklopu firme postoji instaliran prvi solarni sistem za dobijanje sanitarne tople vode koja je namenjena za pranje automobile u nasoj autoperionici, sistem funkcionise 2 godine i do sada pokazuje izuzetne rezultate u ustedi energenata i efikasnosti rada samog sistema.

Solarni kolektori

Sunceva energija daje najvecu mogucnost za zamenu klasicnih izvora energije.Solarni sistemi su postali ekonomski prihvatljivi i tehnicki napredniji,mogu proizvoditi mnogo energije koja je jeftinija od drugih izvora. Period otplate ulaganja u solarni sistem zavisice od primene domacinstva (privreda). U Kuci Sunca instaliran je jedan solarni sistem (Buderus) koji stavljen u funkciju zagrevanja vode i koriscenja za pranje automobila u perionici koja se nalazi u sklopu firme. Usteda energenata za zagrevanje vode(u nasem slucaju elektricna energija i nafta) su znatni i krecu se u opsegu od 25-100%. U nasoj ponudi postoji vise svetskih renomiranih proizvodjaca solarnih kolektora i ostale solarne opreme kao sto su Vaillant,Buderus,Sonnenkraft.

Geotermalana energija

Bez obzira da li dobijate toplotu iz zemje,vazduha ili vode,toplotna pumpa je idealno resenje za grejanje u Vasem domu. Akumulirana sunceva energija u zemlji,podzemnim vodama i vazduhu uz pomoc elektricne energije pretvara se u toplotnu energuju. U zavisnosti od uslova lokacije,vrste zemljista i klimatskih uslova lokacije,vrste zemljista i klimatskih uslova odabrace se najpodesniji izbor toplote,a samim tim i tip pumpe (kolektori,dubinska sonda,vazduh,podzemna voda). Za rad toplotne pumpe iskorisceno je,svima nama poznato tehnolosko nacelo iz svakodnevnice: princip rada na kome se zasniva rad frizidera,samo sto je kod toplotne pumpe princip obrnut. Umesto visokih racuna za grejanje dobicete neiscrpan izvor energije Vam delom besplatno stoji na raspolaganju. Mi vam nudimo toplotne pumpe vrhunskog kvaliteta Daikin, Vaillant, Buderus, Blue Box.

Kotlovi na biomasu

Drveni peleti su gorivo sadasnjosti i prestavlja prefinjene forme goriva proizvedene od drvenog ostatka.Njihove postojane osobine cine ih idealnim gorivom za automatizovane sisteme za grejanje kao domacinstava tako i poslovnih prostora.

Česta pitanja u vezi solara:
1. Koliko mi kolektora i kakav solarni sistem treba? Imam kucu od 150m2?
- solarni sistemi proracunavaju se na osnovi potrosnje sanitarne vode a ne po velicini kuce,za najednostavniji i najbrzi proracun solarnog sistema za domacinstva potrebno je znati koliko osoba boravi u objektu odnosno kolika je dnevna potreba za potrosnom toplom vodom,uzima se prosek 50 lit. po osobi u domacinstvu ili manjim turistickim objektima, npr…ako u objektu boravi 6 osoba, potreban je solarni rezervoar 300 lit., 3 kolektora od 2m2 i zatim sva ostala oprema koja je sastavni deo termickog solarnog sistema. Ravni plocasti kolektor od 2m2 zagreva 100 lit. vode. Solarni sistemi najisplativiji su kod pripreme potrosne sanitarne vode.

2. Da li se solarni sistem isplati?
- ukoliko je pravilno proracunat prema stvarnim potrebama potrosaca,zatim i pravilno instaliran solarni sistem se isplacuje vec za 5 do 10 godina zavisi od polozaja i drugih okolnosti, cene struje, itd, ali jedno je sigurno da ce se solarni sistem vratiti kroz koriscenje besplatne energije Sunca.

3. Mogu li se solarni sistemi koristiti i zimi?
- preporucljivo je da su solarni sistemi uvek u funkciji pa i zimi,vazno je da je instalacija solarnog kruga punjena neotrovnim solarnim fluidom (glikol - voda), naj taj nacin se omogucava iskoristiva energija Sunca tokom cele godine, kad god je dostupna.

4. Interesuju me solarni sistemi za grejanje kuce,a ne za zagrevanje potrosne sanitarne vode?
- solarni sistemi namenjeni su u prvom redu za zagrevanje potrosne sanitarne vode,a zatim se visak energije usmerava u sastav grejanja ili za zagrevanje bazenske vode, to je zato sto u vreme kada ima najvise i najduze energije sunca i kada su solarni sistemi najisplativiji nemamo potrebu za grejanjem. Dakle, solarni sistemi trebaju biti bazirani na pripremi potrosne tople vode.

5. Kakvo je odrzavanje solarnih sistema?
- solarni sistemi sa kvalitetnom izbranom I instaliranom solarnom opremom u principu ne zahtevaju cesto i skupo odrzavanje.potrebno je paziti da se na svakih 3 do 5 godina kontolise i skladno promeni Mg anoda u solarnom rezervoaru, zatim da se negde u istom vremenskom razdoblju proveri solarni fluid (koji minus podnosi) i na kraju da se odmah kod instalacije solarnog rezervoara na ulazu hladne vode u rezervoar ugradi uredjaj ili oprema za omeksavanje i filtriranje vode.

6. Koliki je vek trajanja solarnih sistema-opreme?
- prema nekim sadasnjim pokazateljima silarni sistemi imaju vek trajanja i preko 30 godina.

  • Statistika:
  • Datum upisa: 07.02.2011
  • Datum ažuriranja: