prethodna
Eki Transfers d.o.o. - Platna institucija
Eki Transfers d.o.o. - Platna institucija
sledeća
Credit Agricole
Credit Agricole

Societe Generale banka Srbija a.d.

Societe Generale banka Srbija a.d.

Pošaljite upit

Societe Generale – 35 godina u Srbiji

Societe Generale osnovana je 4. maja 1864. godine u Francuskoj dekretom koji je potpisao Napoleon III. Tada je banka osnovana kao akcionarsko društvo s ciljem da unapređuje privredu, podstiče ekonomski rast, investira u industriju i razvija komunikacije i socijalni duh.

Za gotovo 150 godina postojanja, Societe Generale Group je postala jedna od vodećih svetskih bankarskih grupa. Prisutni smo u 77 zemalja, sa više od 33 miliona klijenata koje uslužuje preko 160.000 zaposlenih širom sveta. Za dodatne informacije o našoj matičnoj kući posetite Internet prezentaciju Societe Generale Group.

Societe Generale je treća najveća banka evrozone u investicionom bankarsvu i radu sa privredom, a više puta je proglašavana najboljom:
- Banka godine 2006. (the Banker)
- Najbolja banka u Francuskoj (Euromoney 2007.)
- Najbolja banka u privatnom sektoru u Francuskoj, Luksemburgu i širom sveta ( Euromoney 2007.)
- Najbolja banka u Centralnoj i Istočnoj Evropi ( Euromoney 2010.)

Societe Generale je prisutna na domaćem tržištu od 1977. godine, kada banka otvara predstavništvo u Beogradu. 12. februara 1991. godine, osniva se Societe Generale Yugoslav Bank, prva banka u zemlji sa većinskim stranim kapitalom. Od tada banka je neprestano prisutna na srpskom tržištu, nudeći svoje usluge korporativnim klijentima.

2001. godine banka donosi stratešku odluku u proširenju svojih aktivnosti na rad sa fizičkim licima, i tako postaje univerzalna banka. Decembra 2001. godine otvaraju se prve četiri ekspoziture u Beogradu za rad sa stanovništvom.

Od tada, Societe Generale Srbija beleži konstantan rast i danas ima mrežu od 101 ekspoziture u gradovima širom Srbije.

Reputaciju vodeće banke na domaćem tržištu, Societe Generale Srbija je stekla svojim profesionalizmom, kvalitetnim uslugama i timskim duhom, zasnovanim na standardima Societe Generale grupe.

Societe Generale Grupa i Societe Generale Srbija imaju puno poverenje u Srbiju i njen budući razvoj, i posvećeni su dugoročnom poslovanju u Srbiji. Tokom 2005. godine, kapital banke je povećan za 20 miliona evra na 47 miliona evra. Tokom 2006 godine, broj ekpozitura je povećan na 63 (krajem 2004. godine Banka je imala 25 ekspozitura), a banka se u prvom kvartalu 2006. godine uselila u novu poslovnu zgradu površine 6.344m2, koja se nalazi u blizini Beogradske arene, u poslovnom centru Novog Beograda.

Od novembra 2007. posluje pod novim imenom, Societe Generale Srbija.

  • Statistika:
  • Datum upisa: 30.11.2009
  • Datum ažuriranja: 30.01.2019