Akademija umetnosti Beograd

Akademija umetnosti Beograd

Pošaljite upit

AKADEMIJA UMETNOSTI U BEOGRADU
Akademija umetnosti u Beogradu već 22 godine uživa ugled akreditovane visokoškolske institucije koja svoje studente priprema za globalni svet profesionalizovane dramske i audio-vizuelne umetnosti.

Uzimajući u obzir brzinu razvoja nauke i tehnologije, sugestije studenata i sopstvena znanja i iskustva, Akademija je akreditovala inovirane studijske programe osnovnih akademskih studija, dodajući im novi kvalitet, a to su:
- četvorogodišnje akreditovane osnovne akademske studije (ESPB 240) u oblasti Dramskih i audiovizuelnih umetnosti i Interdisciplinarnih oblasti umetnosti
- Gluma
- Filmska i televizijska režija i montaža
- Fotografija i kamera
- Muzička produkcija i dizajn zvuka
- Produkcija u umetnosti i medijima

jednogodišnje akreditovane master akademske studije (ESPB 60) u oblasti Dramskih i audiovizuelnih umetnosti
- Kreiranje imidža u umetnosti i medijima
- Umetnost dokumentarnih formi
- Multimedialno scensko stvaralaštvo
- Fotografija i kamera
- Kompjuterska muzika i multimediji

kojima se opravdano može: konkurisati za angažman u teatrima, galerijama, filmskim ili radijskim i televizijskim kućama, agencijama i multimedijalnim projektima; zakoračiti u karijeru profesionalca i umetnika, ili / i nastaviti master, specijalističke i doktorske studije širom sveta.

Studenti Akademije tokom svog školovanja sa uspehom nastupaju na scenama naših najuglednijih teatara, snimaju, režiraju i montiraju igrane i dokumentarne filmove, televizijske emisije, radio drame, muzičke događaje, organizuju brojna kulturna dešavanja i sl. Njihovi dramski tekstovi uvršteni su u redovne repertoare vodećih srpskih pozorišta, dok su njihova fotografska ostvarenja izložena u prestižnim galerijama i krase promotivne materijale najznačajnijih domaćih i svetskih kompanija.

Ono na čemu insistiramo:
- Najistaknutiji profesori
- Najnagrađivaniji studenti i fakultet
- Moderni studijski programi
- Jedna katedra- više srodnih umetnosti
- Besplatne konsultacije i priprema za upis
- Svetska praksa i iskustva
- Učešće na domaćim i međunarodnim festivalima
- Foto i video konkursi
- Besplatno snimanje bendova
- Studiranje kroz praksu
- Posao pre diplome

Na Akademiji umetnosti diplomiralo je preko 1200 studenata, koji su tokom svog školovanja osvojili više od 220 domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja u oblasti filmskog, pozorišnog i televizijskog svaralaštva.

Predavači na Akademiji umetnosti su jedni od najeminentnijih umetnika i profesora u našoj zemlji, čiji ugled, umetničko stvaralaštvo i pedagoški rad iz godine u godinu opredeljuje sve veći borj studenata koji upisuju naš fakultet. Među njima su: Dragana Varagić, Mirjana Karanović, Dragoljub Elčić, Andrej Šepetkovski, Milan Nešković, dr Dušan Petrović, dr Milan Radovanović, Radoslav Vladić, Draško Plavšić, Gordana Zafranović, Aleksandar Popović, dr Svetlana Bezdanov Gostimir, dr Iva Draškić Vićanović, dr Dejana Prnjat i mnogi drugi.

Naš umetnički fakultet poseduje savremenu opremu koja omogućava kvalitetno izvođenje nastave i samostalnu realizaciju vežbi u skladu sa svetskim standardima. Svojim studentima obezbeđujemo adekvatan prostor za bogatu umetničku, naučnu i stručnu saradnju i razmenu, kao i pristup najznačajnijim festivalima filmskog, pozorišnog i televizijskog stvaralaštva.

  • Statistika:
  • Datum upisa: 29.03.2005
  • Datum ažuriranja: 11.03.2022