Medicinski Sistem Beograd MSB opšta bolnica

Medicinski Sistem Beograd MSB opšta bolnica

  • Adresa:
  • Vojvode Stepe 323
  • 11000, Beograd
  • Telefon:
  • +381 11 397 06 66
    +381 11 397 09 99
    +381 60 39 70 666
    +381 63 39 76 61
  • Radno vreme:
  • 00-24h
  • Website:
  • https://msbeograd.com
Pošaljite upit
Medicinski Sistem Beograd MSB opšta bolnica
Medicinski Sistem Beograd MSB opšta bolnica
Medicinski Sistem Beograd MSB opšta bolnica
Medicinski Sistem Beograd MSB opšta bolnica
Medicinski Sistem Beograd MSB opšta bolnica
Medicinski Sistem Beograd MSB opšta bolnica
Medicinski Sistem Beograd MSB opšta bolnica
Medicinski Sistem Beograd MSB opšta bolnica

Zdravstvena ustanova Medicinski Sistem Beograd osnovana je 2004. godine u Beogradu. Zdravstvena ustanova Opšta bolnica Medicinski Sistem Beograd- MSB smeštena je u ulici Vojvode Stepe 323 na opštini Voždovac. U okviru grupe radi i Zdravstvena ustanova Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Medicinski sistem Beograd-MSB, smešten u ulici Milentija Popovića 5v, na Novom Beogradu.

U Zavodu MSB u Milentija Popovića 5v, našim pacijentima pružamo veliki broj usluga iz medicine rada, preventivne medicine, dijagnostike i terapije većine oboljenja. Na jednom mestu objedinjeno je više medicinskih grupacija sa ciljem da se zadovolje svetski standardi u dijagnostici i lečenju pacijenata.

U svom sastavu imamo najmodernije opremljene ambulante za medicinu rada, očni kabinet, internu medicinu (kardiologija, pulmologija, nefrologija, reumatologija, endokrinologija, gastroenterologija, hematologije itd.), pedijatriju, urologiju, ginekologiju i hirurgiju kao i vrhunske konsultatnte iz oblasti dermatovenerologije, ORL, neuropsihijatrije, ortopedije, fizikalne medicine, onkologije dojke, štitne žlezde i kože i mnogih drugih grana medicine.

U mogućnosti smo da izvršimo kompletnu dijagnostiku. UZ, rentgen, gastroskopija, colonorectoskopija, 4D UZ pregledi u trudnoći, biopsijske procedure sa HP verifikacijom za 24 sata (prostata, bešika, grlić materice, debelo crevo, želudac i mnoge druge), kao i kompletne laboratorijske analize.

U okviru Opšte bolnice u operacionom bloku se izvode sve operacije iz domena očne hirurgije, ortopedije, onkološke hirurgije dojke, štitne žlezde i tumora kože, ginekološke hirurgije (laparoskopske i otvorene), urološke hirurgije i to otvorene i endoskopske, endokrinološke hirurgije, dečije hirurgije, opšte hirurgije, hirurgije jetre i pankreasa, hirurgije genitalija i promene pola, estetske i rekonstruktivne, koloproktalne itd. Za operisane pacijente obezbeđen je apartmanski smeštaj sa celodnevnom medicinskom negom.

U sklopu Opšte bolnice radi i Refluks centar Beograd, koji predstavlja specijalizovani centar za prevenciju, dijagnostiku i lečenje benignih oboljenja gornjeg digestivnog trakta. Osnovne institucionalne vrednosti i ciljevi Refluks centra Beograd su da obezbedi i promoviše kvalitetnu i pravilnu visoko specijalizovanu dijagnostiku, kao i da razvija svest o adekvatnoj prevenciji i lečenju oboljenja gornjeg digestivnog trakta.

Bolesnicima pružamo savremenu dijagnostičku uslugu kompletiranu sa specijalizovanim savetima, dijetama, i lečenjem.
Korporativnim klijentima i pojedincima pružamo usluge sistematskih pregleda iz svih oblasti medicine.

O Vama brine 25 stalno zaposlenih lekara, 25 medicinskih sestara, veliki broj konsultanata, profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu. Veliko iskustvo i postignuti rezultati svrstavaju nas na jedno od vodećih mesta privatne prakse u Srbiji.
Pozivamo Vas da nas posetite u našim prostorijama, uverite se u kvalitet usluga ili postanete deo MSB tima. Pridružite se hiljadama zadovoljnih pacijenata koji su svoje poverenje poklonili našoj kući.
S poštovanjem,
Vaš MSB

NOVO U MSB opštoj bolnici
Centar za bolesti digestivnog trakta poseduje najsavremeniju opremu za VIDEO GASROSKOPIJU I KOLONOSKOPIJU, najsigurniji i najbrži način za otkrivanje i lečenje promena na sluznici sistema za varenje, jednjaku, želucu i crevima.
Centar okuplja najeminentnije stručnjake iz domena bolesti digestivnog sistema: prof. dr Nada Kovačević, ekspert za ultrazvuk trbuha, prof. dr Milenko Uglješić, kolonoskopije i RCP, prof. dr Aleksandar Simić, dr Ognjan Skrobić, gastroskopije, ph-metrije, laparoskopske operacije, gastroskopije.
Ako osećate gorušicu, bolove u trbuhu, teškoće pri varenju, zatvor, krv u stolici, ne odlažite posetu lekaru.

MSB centar za operacije oka
MSB Centar za operacije oka predstavlja najsavremeniji dijagnostičko operativni sistem za dnevnu hirurgiju u oftalmologiji. Dnevno se operiše veliki broj pacijenata u najsavremenijim uslovima za preglede, operacije i boravak u bolničkim uslovima. Pored tri operacione sale u sklopu centra nalazi se i kompletno opremljene ordinacije za pregled, anesteziju, čekaonica, kao i specijalno uredjene sobe u kojima se pacijenti presvlače, pripremaju za operaciju i oporavljaju nakon operacije, uz stalni nadzor brižnog i vrhunski obučenog osoblja.
U MSB centru za hirurgiju oka, radimo DNEVNU HIRURGIJU KATARAKTE po principu dnevne bolnice. Pacijenti se primaju u bolnicu u dogovorenom terminu, bivaju kompletno pregledani i internistički pripremljeni i nakon toga operisani istog ili sledećeg dana. Nakon operacije prati se stanje pacijenta nekoliko sati i nakon toga odlaze kući.
Operacije se izvode tokom celog dana. Našim pacijentima obezbedjujemo kvalitetnu uslugu uz vrhunski komfor.

U okviru naše bolnice radi centar za pulmologiju, alergologiju I torakalnu hirurgiju.

Najsavremenije metode prevencije, dijagnostike I lečenje bolesti pluća I disajnih puteva sa uspehom se primenjuju u kliničkoj praksi MSB-a.

Naš tim iz ove oblasti predstavljaju imena poput, prof.dr Dragan Mandarić -torakalni hirurg, doc.dr Miodrag Vukčević -pulmolog, prim.dr Zorica Plavšić-pulmolog.

Posebno ističemo naše onkološko odeljenje na kome rade vrhunski stručnjaci iz ove oblasti (prof. dr RADAN DŽODIĆ, ass. dr IVAN MARKOVIĆ, ass dr MARKO BUDA, dr IGOR DJURIŠIĆ mr sci.med dr KATA DABIĆ, prof.dr LJILJANA JELIĆ dr Marijana Milović Kovačević, Prim dr Ljiljana Stamatović…).
U okviru Onkološkog odeljenja MSB otvoren je prvi privatni radioterapijski centar u Srbiji. Ovaj centar se bavi zračenjem malignih tumora, ginekološke regije, prostate, rektuma, bronha, nazofarinksa i dr. Ova vrsta zračenja se naziva Brahiterapija i predstavlja direktno zračenje u sam tumor.
U operacionom bloku se izvode sve operacije iz domena ginekološke hirurgije, urološke hirurgije i to otvorene i endoskopske, maksilofacijalne hirurgije, dečije hirurgije, opšte hirurgije, hirurgije genitalija i promene pola, estetske (plasticne) i rekonstruktivne, koloproktalne kao i onkoloske hirurgije dojke, tireoidne zlezde, koze, mekih tkiva, torakalne hirurgije itd.

Za operisane pacijente obezbeđen je apartmanski smeštaj sa celodnevnom medicinskom negom.
Opšta bolnica Medicinski Sistem Beograd u svom sastavu ima centar za urolitijaze, gde se vrši razbijanje kamena u bubregu i mokraćnim putevima najsavremenijom metodom spoljašnjeg udara ESWEL kao i kroz kanal endoskopski LITOKLAST.
Najnovija metoda operacije uvećane prostate:laserska operacija prostate- beskrvno
LAPAROSKOPSKA RADIKALNA OPERACIJA PROSTATE- minimalni rizik, minimalno krvarenje. Bolnica se napusta 2-3 postoparativni dan.
U sklopu urološkog odeljenja radi centar za bolesti prostate i bešike. Centrom rukovode naši naj eminentniji stručnjaci iz ove oblasti, akademik prof.dr Jovan Hadžidjokić, prof.dr Miodrag Aćimović.

LAPAROSKOPSKA HIRURGIJA
Laparoskopska hirurgija je vrsta minimalno invazivne hirurgije koja se izvodi kroz nekoliko manjih otvora na trbuhu. Specijalizovana kamera sa fiberoptičkim vlaknima se uvodi kroz jedan od tih otvora da bi se vizuelizovala unutrašnjost trbuha. Kroz druge otvore uvode se hirurški instrumenti kojima se operacija izvodi.
Laparoskopske operacije u MSB izvode visoko specijalizovani timovi hirurga
Urološki tim čine dr ZORAN KRSTANOVSKI spcijalista urologije, veoma iskusan u laparoskopskim operacijama na prostati I bubrezima (expert EU, Sloven Gradec, najveći laparoskopski centar u Sloveniji), kao i doc dr MIODRAG AĆIMOVIĆ, nastavnik urološke hirurgije Medicinskog fakulteta u Beogradu, sa iskustvom od preko 1000 uroloških operacija, otvorenih I laparoskopskih, na prostati, bešici, bubrezima.

Ginekološki tim čine ass. dr Rastko Maglić, asistent ginekologije na Medicinskom fakultetu u beogradu, sa 20 godišnjim iskustvom u laparoskopskim ginekološkim operacijama, kao i dr Velibor Bojović specijalista ginekologije, koji je do sada uspešno izveo na stotine laparoskopskih procedura.

Tim opšte laparoskopske hirurgije čine prof dr Aleksandar Simić, jedan od naših najeminentnijih laparoskopskih hirurga, prof dr Slavko Matić veoma poznato i cenjeno ime u svetu hirurgije, ass dr Ognjan Skrobić, ass dr Andrija Antić, dr Vladimir Djordjević itd.

LAPAROSKOPSKE PROCEDURE
RADIKALNA OPERACIJA KARCINOMA PROSTATE (jedinstveno u našoj zemlji)
Operacije tumora i cista bubrega
Operacije hernija (kila)
Uzimanje uzoraka (biopsija) sa abdominalnih organa
Apendektomija (operacija slepog creva)
Kolektomija (odstranjivanje dela ili celog debelog creva)
Holecistektomija (odstranjivanje žučne kese)
Operacije na jajovodima
Operacije endometrioze
Operacije zbog ektopične trudnoće- ekstra uterine trudnoća
Operacija kod veštačke oplodnje
Operacije cista jajnika
Histerektomija (odstranjivanje uterusa)
Odstranjivanje različitih vrsta tumora
Odstranjivanje nadbubrežne žlezde
Hepatektomije i resekcije jetre (odstranjivanje delova jetre)
Splenektomija (odstranjivanje slezine)
Adhezioliza (uklanjanje priraslica iz trbuha)
Procedure zbog inkontinecije

Prednosti Laparoskopske hirurgije nad otvorenom
Smanjeno intraoperativno krvarenje, što smanjuje potrebu za davanjem transfuzije.
Mali rezovi na trbuhu koji smanjuju bol i omogućavaju ubrzani oporavak, kao i manji postoperativni ožiljci na koži.
Značajno manja upotreba lekova protiv bolova.
Smanjeno vreme trajanja operacije, smanjeno vreme ležanja u bolnici posle operacije, kao i brži postoperativni oporavak i vraćanje radnim obavezama.
Smanjen nivo izloženosti infekcijama u toku i posle operacije

MSB raspolaže sa potpuno opremljenom stomatološkom ambulantom koja radi u okviru odeljenja maksilofacijalne hirurgije. Pružamo usluge popravke, protetike, implanata, beljenja, preventive, vadjenja i operativnog lečenja zuba i vilica, za decu i odrasle.

Vaše zdravlje je na prvom mestu

  • Statistika:
  • Datum upisa: 06.05.2011
  • Datum ažuriranja: