Fitnes trener prof. Nikola Ljamić

Fitnes trener prof. Nikola Ljamić

Pošaljite upit

Biografija Fitnes Trenera prof. Nikola Ljamića
Posle završenog prirodno-matematičkog smera u gimnaziji upisuje FAKULTET SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA koji završava odbranom diplomskog rada iz predmeta KOŠARKA pod nazivom "Individualna taktika u košarci" sa ocenom 10, i dobija zvanje profesora fizičkog vaspitanja.
Svoju sportsku karijeru započeo je sa 6 godina trenirajući fudbal. Fudbal je trenirao sve do svoje 19-te godine kada počinje njegovo interesovanje za fitnesom i bodybuildingom,i uopšte uzajamne povezanosti "zdravog života"i fitnesa.
Prve dve godine rada, kao instruktor i personalni trener, provodi u Fitnes centru "COLOSSEUM" Čačak, potom prelazi u "TERETANA" teretanu na Novom Beogradu gde takođe radi kao instruktor i trener pune 3 godine, nakon čega prelazi u Fitnes centar "CESARUS" Novi Beograd gde i danas radi kao personalni trener.

Ko je personalni trener?
Osoba koja će vam pomoći da na najefektiniji način iskoristite dato vam vreme za trening, održi vam visok nivo lične motivacije sve vreme dok vežbate, analizira sa vama vaš napredak i u zavisnosti od postignutih rezultata i zacrtanih ciljeva za ubuduće redizajnira vaš dotadašnji program vežbanja. Kao rezultat svih ovih aktivnosti osobe koja je angažovala personalnog trtenera za očekivati je konstatan napredak na planu psiho-fizičkih promena planiranih vežbanjem kao i dostižnost svih prethodno realno zacrtnaih ciljeva.
Personalni trener filozofija - Kako ga prepoznati?
Personalni trener kao LIDER –
Osoba koja sveobuhvatno zna i može da korsiti sve raspoložive sosptvene kapacitete kao i kapacitete klijenta sa kojim radi. Filozofija kojom se vodi vrsan strucnjak iz ove oblasti je prilicno kompleksna i mora da obuhvata mnoge elemente. Svi ovi elementi su u jakoj interakciji a odsustvo bilo kog od njih narušice preko potreban sklad. Nabrojmo neke od njih.
LIDER treba da zna da:
- napravi vezu izmedu teorijskog i prakticnog znanja
- prikaže dostignuca na licnom primeru
- odabere pravo objašnjenje
- pokaže strpljenje
- ima sposobnost da uvidi svoje greške, otkloni ih a zatim ih prihvati kao deo soptvenog iskustva
- drži data obecanja
- u odnosu sa klijentima bude iskren, otvoren, predusetljiv i skroman
- ne kritikuje po svaku cenu klijente koji ne žele da prihvate njegov stav
- zna kad je pravo vreme za asistenciju i pomoc
- uvek je spreman da reaguje
Lista je duga no prilikom izbora trenera nikako ne smete praviti kompromise u pogledu njihovih neizostavnih kvaliteta kao što su:
Personalni trener lider …
- zna koliko zna i pozna sebe i svoje potencijale
- ima viziju i strast za posao kojim se bavi
- prihvata rizike i izazove
- ima razvijen osecaj za komunikaciju
- stalno prati vaš progres i meri rezultate

  • Statistika:
  • Datum upisa: 08.02.2016
  • Datum ažuriranja: 08.02.2016