Addiko Bank

Addiko Bank

  • Adresa:
  • Bulevar Mihajla Pupina 6
  • 11070, Beograd
  • Telefon:
  • 0800 303 303
    +381 11 22 26 000
    +381 66 80 30 300
  • Website:
  • https://www.addiko.rs
Pošaljite upit

Addiko Bank je u vlasništvu globalnog investicionog fonda Advent International i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Advent International je jedan od najvećih globalnih investicionih fondova. Investicioni fond Advent International, osnovan 1984. godine, jedan od najvećih globalnih investicionih fondova. Od svog osnivanja, kompanija je ulagala u više od 300 transakcija preuzimanja u 40 zemalja, tako da je 31. marta 2016. upravljala imovinom u ukupnoj vrednosti od 37 milijardi evra. Advent International ima ispostave na četiri kontinenta - u Evropi, Severnoj Americi, Južnoj Americi i Aziji. Kompanija je usmerena na ulaganja u pet ključnih sektora: poslovne i finansijske usluge, zdravstvo, industrija, trgovina na malo, usluge i turizam, kao i tehnologija, mediji i telekomunikacije.

Evropska banka za obnovu i razvoj je multilateralna banka posvećena razvoju tržišno orijentisanih ekonomija i unapređenju privatnih i preduzetničkih inicijativa u više od 30 zemalja širom sveta. EBRD je osnovana 1991. godine i u vlasništvu je 65 država, kao i Evropske unije i Evropske investicione banke.

Oba vlasnika, Advent International i EBRD, imaju dugu istoriju ulaganja u finansijsku industriju u srednjoj i istočnoj Evropi, uporedo sa ambicioznim razvojnim planovima Addiko banke na njenim ključnim tržištima.

O investicionom fondu Advent International
Advent International, osnovan 1984. godine, jedan je od najvećih globalnih investicionih fondova sa izuzetnim rezultatima u plasiranju privatnog kapitala. Od osnivanja, kompanija je učestvovala u više od 290 kupoprodajnih transakcija u 39 zemalja i danas upravlja sredstvima vrednim 25 milijardi evra. Svojim prisustvom na četiri kontinenta, Advent ima globalno integrisani tim sa više od 180 vrhunskih eksperata širom Severne Amerike, Evrope, Latinske Amerike i Azije.

Kompanija je fokusirana na ulaganja u okviru pet osnovnih sektora, uključujući poslovne i finansijske usluge; zdravstvo; industrijski sektor; maloprodajnu, potrošačku i industriju zabave; tehnologiju, medije i telekomunikacije. Sa 30 godina isustva u međunarodnom ulaganju, Advent ostaje posvećen partnerstvu sa upravljačkih timovima u cilju ostvarivanja održivog prihoda i rast profita kompanija iz svog portfolia.

Za više informacija, posetite www.adventinternational.com

O EBRD
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u vlasništvu je 64 zemlje i dve međuvladine institucije. Osnovana je sa ciljem da obezbedi podršku razvoju tržišne ekonomije i demokratije. Više informacija dostupno je na www.ebrd.com, na Facebook-u www.facebook.com/ebrdhq i na Twitter-u www.twitter.com/ebrd

  • Statistika:
  • Datum upisa: 22.01.2010
  • Datum ažuriranja: