Ambasada Japana

Ambasada Japana

Pošaljite upit

Konzularno odeljenje

U konzularnom odeljenju Japanske ambasade možete podneti aplikaciju i odgovarajuća dokumenta za izdavanje vize, u skladu sa tipom vize za koji aplicirate. Sve informacije o viznom režimu i dokumentima neophodnim za apliciranje, možete naći na stranici www.yu.emb-japan.go.jp/srpski_verzija/vize.html . Radno vreme konzularnog odeljenja: radnim danom 9:30-16:30h (pauza 12:30-13:30h). Tel: +381 11 30 12 800.

Odeljenje za Kulturu i PR

Odeljenje za kulturu i informacije ambasade Japana sprovodi različite aktivnosti sa ciljem približavanja, upoznavanja i boljeg razumevanja tekovina japanske kulture i društva, odnosno širenja japanske kulture na teritoriji Srbije i Crne Gore. U saradnji sa japanskim resornim ministarstvima i institucijama za međunarodnu saradnju, Odeljenje za kulturu i informacije pruža podršku pojedincima i institucijama u Srbiji i Crnoj Gori, u oblasti kulture i obrazovanja. Kroz svoje aktivnosti, i u saradnji sa institucijama kulture i obrazovanja u Srbiji i Crnoj Gori, kao i posvećenim pojedincima, Odeljenje za kulturu nastoji da promoviše japanska dostignuća, tradicionalne i moderne vrednosti, običaje, nauku i tehnologiju, umetnost, književnost, sport, popularnu zabavu...

Ukoliko su Vam potrebne informacije o događajima koje Ambasada priređuje ili želite da date predlog za saradnju, kontaktirajte nas na [email protected] ili pozovite +381 11 30 12 800.

Odeljenje za Ekonomiju

Odeljenje za ekonomiju Ambasade Japana zaduženo je za pitanja ekonomske bilateralne saradnje između Japana i Srbije, i Japana i Crne Gore, uključujući pružanje pomoći kroz programe u oblasti socijalne zaštite i zdravstva. Informacije u vezi sa donacijama u oblasti zdravstva i socijalne zaštite, kao i detalje o podnošenju zahteva, možete naći na stranci www.yu.emb-japan.go.jp/srpski_verzija/donacije.html . Za dodatna pitanja, kontaktirajte ekonomsko odeljenje Ambasade Japana, na [email protected] ili +381 11 30 12 800.

  • Statistika:
  • Datum upisa: 29.05.2009
  • Datum ažuriranja: