Viessmann d.o.o. Beograd

Viessmann d.o.o. Beograd

  • Adresa:
  • Tabanovačka 3
  • 11010, Beograd
  • Telefon:
  • +381 11 3097 887 (tel.1)
    +381 11 3097 077 (tel.2)
    +381 11 3097 886 (faks)
  • Radno vreme:
  • pon.-pet. 08:30-17:00 (vikendom ne radimo)
  • Website:
  • https://www.viessmann.rs
Pošaljite upit

Viessmann je jedan od vodećih proizvođača grejnih, industrijskih i rashladnih sistema. Ovo porodično preduzeće osnovano je 1917. godine, ima oko 12.000 zaposlenih, a promet preduzeća iznosi oko 2,5 milijarde evra. Viessmann je prisutan u celom svetu sa 23 fabrike u 12 zemalja, sa prodajnim predstavništvima i zastupništvima u 74 zemlje, kao i sa 120 prodajnih ispostava. 54% prometa se odvija u inostranstvu.

Viessmann je u Srbiji prisutan od 1971. godine preko zastupnika, a sopstveno predstavništvo osnovano je 2001. Firma Viessmann d.o.o. Beograd (nadležna za područje Srbije, BiH, Crne Gore i Makedonije) osnovano je u leto 2004. Do sada je razvijena široka mreža terenskih saradnika, prodaje i servisa. U Beogradu posedujemo bogato opremljeno skladište na kojem stalno držimo veći broj kotlova, pribora i rezervnih delova. Svu ostalu opremu dostavljamo u kratkom roku na adresu gradilišta.

Kompletni proizvodni program firme Viessmann obuhvata konvencionalne stabilne i zidne kotlove na ulje i gas od 1,5 kW do 20.000 kW i kondenzacione od 3,8 kW do 6,6 MW. Tu su i sistemi na obnovljivu energiju, poput toplotnih pumpi od 1,5 kW do 1,5 MW, solarnih sistema sa vakuumskim i ravnim kolektorima, kao i kotlovi na cepanice, pelete i brikete od 4 kW do 13 MW. Program takođe obuhvata i komponente za regulaciju i komunikaciju podataka, kao i celokupne periferne sisteme do grejnih tela i podnog grejanja. Kompletni program nudi individualna rešenja sa produktivnim sistemima za sve energetske nosioce, svejedno da li su u pitanju porodične kuće, velike zgrade, radnje, industrija, lokalni sistemi grejanja, modernizacija postrojenja ili novogradnja.

Viessmann svojim partnerima nudi celokupnu paletu usluga koje im znatno olakšavaju svakodnevni rad: pomoć tehničke službe, obimnu ponudu softvera za daljinsko programiranje i nadgledanje grejnih postrojenja.

Obiman program za školovanje i usavršavanje servisera, projektanata, arhitekata, kao i sopstvenih saradnika nudi Viessmann Akademija. Širom sveta godišnje oko 92.000 stručnjaka učestvuje na seminarima.

Proizvodnja toplote nudi najveće mogućnosti uštede energije

Kod teme uštede energije mnogo ljudi prvo razmišlja o automobilu ili stand-by funkciji na elektronskim uređajima u domaćinstvu, iako na proizvodnju toplote za stambene i poslovne objekte u Nemačkoj otpada najveći udeo potrošnje toplotne energije od oko 40% i prema tome ima najveći potencijal za uštedu.

Najvažnija mera pri tome je izmena zastarelih toplotnih instalacija, na primer modernijim kondenzacionim uređajima, koji se dopunjuju solarnim instalacijama. Kod istovremenog iskorišćenja potencijala optimizacije uređaja i toplotne izolacije uštedi se 25% energije. To odgovara 10% celokupne nemačke potrošnje energije. Osim toga, godišnje bi se smanjila emisija za 54 miliona tona CO2.

Povećanje energetske efikasnosti ima najveći efekat na smanjenje potrošnje fosilnih goriva, praćeno pojačanim korišćenjem obnovljiih izvora energije. Za obe opcije Viessmann kompletni program Vam nudi inovativne toplotne sisteme za budućnost.

Sigurnost snabdevanja zahvaljujući biogeneričkim gorivima

Stručnjaci pretpostavljaju da će do 2020. godine jedna petina energetskih potreba u Evropi biti pokrivena biomasom. Biomasa ima najveći značaj i već danas ima udeo od 70% kod regenerativnih energija.

Pored toga bioulja i biogas dobijeni iz biomase mogu da imaju odlučujući učinak i postupno će zamenjivati fosilna goriva i nudiće više sigurnosti u snabdevanju. Da bi se smanjila potrošnja zemnog gasa učestalo se biogas ubrizgava u postojeće gasne mreže. Takođe zahvaljujući mogućnosti pretvaranja biomase iz čvrstog u tečno stanje moguća je i postepena supstitucija lož ulja.

Sve su to mogućnosti koje puno obećavaju. Biomasa je za razliku od drugih energenata dostupna preko cele godine. Osim toga, na osnovu CO2 bilansa postiže se značajan doprinos zaštiti okoline. Sve to biomasu čini privlačnom opcijom za snabdevanje energijom.

Za razliku od drugih specijalizovanih ponuđača Viessmann stručni tim može nezavisno od izvora energije da Vas savetuje i da Vam da jasnu preporuku za sve toplotne sisteme. Viessmann će Vam pronaći najbolje rešenje za Vaše potrebe, da biste uštedeli energiju i doneli sigurnu odluku za budućnost.

Manjom ukupnom investicijom Viessmann kondenzaciona tehnika na ulje ili gas je najekonomičnije rešenje da bi se uštedela energija i smanjili troškovi grejanja. Pošto su već danas Viessmann kondenzacioni kotlovi na ulje i gas pripremljeni za primenu na bioulje i biogas, time su najbolje rešenje za budućnost.

Toplotni sistemi na obnovljive izvore energije nude vam najveću moguću nezavisnost od fosilnih goriva. Jednim Viesmann kotlom na drvo ili toplotnom pumpom možete da ostvarite najveće uštede i najviše da snizite troškove grejanja. Međutim, troškovi nabavke su znatno viši nego kod kondenzacionih uređaja.

Za svaki toplotni sistem je solarna instalacija za zagrevanje potrošne vode i podršku grejanju pametna i dobra odluka za očuvanje okoline i uštedu energije.

Viessmann saveti profesionalaca za uštedu pri grejanju

Viessmann – sinonim za efikasnost i uštedu energije. Mi štedimo za Vas – kako svojim proizvodima tako i savetima. Za Novu godinu rešili smo da Vam poklonimo novac! Primenite savete profesionalaca iz oblasti grejanja, a sa novcem koji uštedite – pa znate već kako. Srećnu i uspešnu 2010. godinu vam želi Viessmann doo Beograd!

Naravno – najviše se može uštedeti modernizacijom grejanja i u ovom segmentu Vam rado stojimo na raspolaganju. Ali bitne uštede se mogu postići i sa postojećim sistemom grejanja uz par „trikova“ i bez dodatnih troškova.

Odzračite grejno telo kada primetite da ima nejednaku temperaturu ili čujete buku usled strujanja vazduha u instalaciji. Jednostavno otvorite odzračni ventil (rukom ili pomoću ključa) dok se ne ispusti kompletan vazduh, odnosno dok ne krene da ističe voda za grejanje.
Obratite pažnju da grejno telo i termostatski ventil nisu pokriveni zavesom ili nameštajem, i ne koristite ga za sušenje veša. Na taj način se može izgubiti i do 20% energije.

Otvoreni prozori na kant „gutaju“ energiju. Mnogo je bolje zatvoriti grejno telo i na kratko širom otvoriti prozor radi provetravanja. Po zatvaranju prozora ponovo uključiti grejanje.
U slučaju da je spoljna temperatura veoma niska, mnogo toplotne energije se gubi preko stakla i okvira prozora. Ako tokom noći koristite roletne i/ili žaluzine za prozore i balkonska vrata, toplotni gubici se mogu smanjiti i za više od 20%, dok zavese donose dodatnih i do10% uštede.

Koristite sistem grejanja koji se vodi prema spoljašnjoj temperaturi sa automatskim klizanjem temperature vode za grejanje. Sniženjem sobne temperature tokom noći (po mogućnosti za 5ºC u odnosu na dnevnu) dobija se dodatni potencijal za uštedu.

Grejte prostorije samo ako ih koristite. Podesite temperaturu na termostatskom ventilu na 15 °C ako ste odsutni do dva dana, odnosno na 12 °C ili na zaštitu od zamrzavanja pri dužim odsustvima.

Sa malim sniženjem sobne temperature moguće su bitne uštede energije. Sniženje od 1°C sobne temperature donosi uštedu energije do 6%.

Toplotne pumpe:
www.viessmann.rs/sr/porodicne_kuce/proizvodi/toplotne_pumpe.html
Toplotne pumpe - AKCIJA: grejanje za 1 evro dnevno:
www.grejanjeza1evrodnevno.com/

Kotlovi na drva:
www.viessmann.rs/sr/porodicne_kuce/proizvodi/kotlovi_na_drva.html
Kotlovi na drva - AKCIJA: grejanje na drva, ali gospodski:
grejanjenadrvagospodski.com/index.php

Klima uredjaji:
www.viessmann.rs/sr/porodicne_kuce/proizvodi/klima_uredjaji.html

Kondenzacioni kotlovi na gas:
www.viessmann.rs/sr/porodicne_kuce/proizvodi/kondenzacioni_kotlovi_na_gas.html

Solarni sistemi:
www.viessmann.rs/sr/porodicne_kuce/proizvodi/solarni_termalni_sistemi.html

Fotonaponski sistemi:
www.viessmann.rs/sr/porodicne_kuce/proizvodi/fotonaponski_sistemi.html

Bojleri:
www.viessmann.rs/sr/porodicne_kuce/proizvodi/sistemska_tehnika/Bojleri.html

Izmenjivaci toplote:
www.viessmann.rs/sr/porodicne_kuce/proizvodi/sistemska_tehnika/izmenjivaci_tolote.html

Regulaciona tehnika:
www.viessmann.rs/sr/porodicne_kuce/proizvodi/sistemska_tehnika/regulaciona_tehnika.html

Daljinsko upravljanje:
www.viessmann.rs/sr/porodicne_kuce/proizvodi/sistemska_tehnika/daljinsko_upravljanje.html

Kotlovi na gas:
www.viessmann.rs/sr/porodicne_kuce/proizvodi/niskotemperaturni_kotlovi_na_gas.html

Kotlovi na ulje:
www.viessmann.rs/sr/porodicne_kuce/proizvodi/niskotemperaturni_kotlovi_na_ulje.html

Srednji kotlovi:
www.viessmann.rs/sr/viseporodicne_kuce/proizvodi/niskotemperaturni_kotlovi_na_gas.html

Veliki kotlovi:
www.viessmann.rs/sr/industrija/proizvodi/proizvodjaci_vrele_vode.html

Sistemi za grejanje na drva:
www.viessmann.rs/sr/porodicne_kuce/proizvodi/sistemi_grejanja_na_drva.html

Postrojenja na biogas:
www.viessmann.rs/sr/industrija/proizvodi/postrojenja_na_biogas.html

Kogeneracioni moduli:
www.viessmann.rs/sr/porodicne_kuce/proizvodi/mikro_kogeneracioni_modul.html

  • Statistika:
  • Datum upisa: 26.03.2015
  • Datum ažuriranja: